De voordelen van kalkverf

Steeds meer mensen worden zich bewust van de vele voordelen van het werken met natuurlijke producten. Waar eerst de synthetische verf populair was, zien we dat er steeds meer vraag is naar kalkverf. Kalkverf geeft een prachtig, natuurlijk resultaat en de verschillende nuances van de verf komen tot leven met kalkverf op de muur. Wanneer het lichtinval door de dag heen veranderd, zal ook de kalkverf mee kleuren. Dit brengt enorm veel sfeer en warmte in uw interieur. 

Daarnaast is kalkverf 100% mineraal en gemaakt uit natuurlijke pigmenten, een milieuvriendelijk product. Kalkverf is zo samengesteld dat het ademt. Uw muren worden niet afgesloten waardoor u veel minder snel last zult hebben van vochtproblemen. Hierdoor is kalkverf ook zeer geschikt voor uw badkamer of keuken. Wil je graag weten welke kleur goed bij je badkamer of keuken staat? Dan is kleuradvies voor de keuken of kleuradvies voor de badkamer een optie voor jou!

Kalkverf op uw muur aanbrengen

Het aanbrengen van kalkverf kan door u zelf worden gedaan. Hier is dan wel een goede voorbereiding voor nodig, kalkverf aanbrengen op de muur vergt een andere techniek dan het aanbrengen van standaard muurverf. Zo dient er een ondergrond aangebracht te worden zodat de kalkverf op de muur goed hecht. Wanneer de ondergrond gedroogd is, kan de kalkverf op de muur worden aangebracht. Dit dient u te doen met een speciale kalkverf kwast, een spons of een doek. Dit hangt af van het resultaat dat u wilt bereiken. Het wordt aangeraden om op een proefstuk eerst te oefenen met het aanbrengen van de kalkverf zodat u de verftechniek naar voorkeur kunt bepalen. 

Advies op het gebied van kalkverf

Er zijn verschillende technieken en uitstralingen die u kunt creëren met kalkverf. Bent u zelf niet zo bekend met kalkverf en wilt u kalkverf aanbrengen op een muur of plafond in uw huis? Verfsma biedt u graag ondersteuning bij het verven met kalkverf. Zo kunt u advies krijgen over het voorbereiden van de ondergrond, de verschillende verftechnieken maar ook kleuradvies zodat u weeet welke kleur kalkverf het best bij uw interieur past. Met behulp van de verfspecialist brengt u professioneel en mooi de kalkverf op uw muur aan. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Kalkverf kopen? Verfsma weet raad!

Bent u op zoek naar geschikte kalkverf om uw muren te voorzien van een mooie kleur en uitstraling? Ook dan kunt u terecht bij Verfsma voor het uitzoeken en kopen van kalkverf. Onze verfspecialist biedt een helpende hand zodat u snel aan de slag kunt met het verven van uw muren met kalkverf. Koop kalkverf en alle benodigdheden bij Verfsma voor een zo optimaal en mooi mogelijk resultaat.

Advies nodig over kalkverf kopen of kalkverf aanbrengen? Neem dan contact op met Verfsma, onze verfspecialist helpt u verder!