Ontstaan van houtrot

Houtrot ontstaat al snel bij een vochtpercentage van boven de 25% en een gemiddelde temperatuur boven de 5 graden. Je herkent het aan een zacht kozijn dat in eerste oogopslag onaangetast lijkt door het schilderwerk. Hierna wordt houtrot steeds duidelijker zichtbaar door scheurtjes in de lak. Houtrot komt vaak voor in de hoeken van het kozijn. Om de zachte plekken met houtrot te vinden, kun je voorzichtig drukken op het hout. Veert het hout terug? Dan is dit een plek waar houtrot zich heeft gevestigd. 

Houtrot repareren is een klus die goed en zorgvuldig uitgevoerd moet worden. Verwijder je niet al het houtrot? Dan kun je een jaar later weer het houtrot repareren. Zorg er dus voor dat je al het houtrot uit je kozijnen verwijdert voordat je begint met het repareren. 

Houtrot reparatie van kozijnen

Wanneer je kozijnen te maken krijgen met houtrot op grote schaal is het verstandig het hout te vervangen. Om niet alleen tijd maar ook geld te besparen, kun je ook kiezen voor houtrot reparatie. Je repareert een deel van het hout waardoor de volledige omliggende constructie niet aangepast hoeft te worden. Dit is alleen mogelijk als het houtrot niet al te veel hout heeft beschadigd. 

Met houtrot reparatie voorkom je dat de aangetaste plek verder wegrot en het kozijn vervangen dient te worden. Houtrot is te repareren met 2 componentenhoutreparatie die je zelf kunt gebruiken. Toch is het aangeraden een vakman in te schakelen voor het repareren van houtrot, zodat je er zeker van bent dat het houtrot goed is weggewerkt. Het niet voldoende verwijderen van houtrot kan nadelige gevolgen hebben waarbij het houtrot zich opnieuw verspreidt en je enkele maanden later je kozijnen toch kunt vervangen. 

Hulp bij houtrot repareren nodig?

Heb jij last van houtrot en wil je graag houtrot repareren met hulp van een deskundige? Schakel dan Verfsma in en krijg advies op het gebied van houtrot en houtrot reparatie. Met handige tips en tricks weet jij precies hoe je houtrot reparatie het best kunt aanpakken. Daarbij kunnen wij je ook voorzien van de juiste materialen tegen een scherpe prijs met onze verhuur. Houtrot repareren doe je met advies van Verfsma!