Schilderwerk binnenshuis

Het schilderwerk binnenshuis is om de zeven jaar toe aan een nieuwe laag verf om het interieur er fris uit te laten zien. Sommige oppervlakken binnenshuis vragen iets vaker om onderhoud, zoals de trap die dagelijks gebruikt wordt en hierdoor sneller beschadigingen kan oplopen. Schilderwerk is belangrijk voor de gehele uitstraling van je interieur. Mooie meubels en leuke accessoires komen pas echt tot hun recht wanneer de kozijnen en muren mooi zijn afgewerkt met een nieuwe laag verf. Het is van belangrijk de volgende schilderwerken goed bij te houden:

  • De kozijnen en deuren
  • De trap
  • Het plafond
  • De keuken
  • De binnenmuren

Onderhouden van schilderwerk

Het is van belang dat je door de jaren heen je schilderwerk goed doet onderhouden. Zo blijft het schilderwerk en de kwaliteit ervan in een goede staat. Hiermee voorkom je dat het schilderwerk snel veroudert en je het binnen enkele jaren weer moet herstellen. Onderhoud zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van je schilderwerk binnenshuis.

Onderhouden kan door het regelmatig schoonmaken van je schilderwerk met een vochtige doek en wat ontvettingsmiddel. Minimaal 3 keer per jaar moet voldoende zijn. 
Tijdens het schoonmaken kun je ook direct controleren of je schilderwerk beschadigingen heeft opgelopen. Let vooral op beschadigingen zoals blaasjes, scheurtjes of aanslag.

Heb je beschadigingen in je schilderwerk ontdekt? Dan is het belangrijk dat je deze zo snel mogelijk doet bijwerken. Hiermee voorkom je dat de schade nog groter kan worden. Is het schilderwerk van je kozijnen wel zodanig beschadigd en is er houtrot onstaan? Dan help ik je graag om het houtrot te repareren

Krijg advies van Verfsma

Heb je advies nodig voor het verven van je interieur, je kozijnen, muren, of ben je op zoek naar dé perfecte verfkleur die precies voldoet aan jouw verwachtingen? Bij Verfsma kun je terecht voor advies over schilderwerk, maar ook voor verf- en schildermateriaal zoals bouwdrogers of stijgers. Neem vrijblijvend contact op via het mobiele nummer of laat je gegevens achter via het contactformulier. Samen gaan wij op zoek naar een passende methode voor jouw schilderwerk.